cut the crap & kickstart your life

2 juni 2010

9 dingen die je nú kunt doen tegen informatie overload

Je volgt 798 mensen of bedrijven op Twitter, bent lid van 56 LinkedIn-groepen, hebt 132 vrienden op Facebook en ‘liked’ 6 fanpages, hebt 247 vrienden op Hyves en bent lid van 12 Hyves-groepen, hebt 37 blogs in je rss-feed, checkt nu.nl 4 keer per dag, leest de Metro in de ochtend (en voor het gemak ook nog even de Spits, die ligt er toch), bent geabonneerd op 3 tijdschriften, kijkt elke avond een uur tv, luistert in de auto naar de radio, etc. Het is een wonder dat je nog iets gedaan krijgt met alle informatie die je verwerkt (of juist niet) op een dag. Maar waarom heb je die behoefte toch? Je bent bang om iets te missen en… je bent niet de enige.

Ook last van informatie overload? Onthoud dit dan: ‘Je mist altijd meer dan je meemaakt’. Lees dit mantra nog eens goed en sla hem op in je hoofd: ‘Je mist altijd meer dan je meemaakt’. Waarom zou je van alles op de hoogte willen blijven als je toch nog zoveel mist. Is het wel nodig om zoveel te weten? Denk het niet. Daarom:

9 dingen die je nú kunt doen tegen informatie overload

  1. Beperk het aantal followees op je Twitter account tot maximaal 100 en hou dat aantal bij (Je verliest er mogelijk followers mee, maar aan die mensen had je waarschijnlijk toch al niks)
  2. Lees geen kranten meer (Het gaat hier over de ‘dode-bomen-media’ oftewel de papieren versies – op het moment dat je de krant leest is het al achterhaald)
  3. Beperk je social networking accounts tot maximaal 3 (Als je je eigen blog, LinkedIn en Twitter hebt, what more do you need?)
  4. Zeg je tv abonnement op (Je hebt internet)
  5. Beperk het aantal LinkedIn-groepen tot maximaal 10 (Volg je echt alle discussies en doe je overal aan mee? Nee? Wat doet dan al die overbodige informatie in je inbox of op je scherm?)
  6. Zeg al je tijdschriftabonnementen op (Je hebt internet)
  7. Lees geen nieuwssites meer zoals nu.nl (Als je op Twitter alleen die 100 twitteraars volgt die relevant zijn voor jou, dan komt ‘brekend’ of relevant nieuws vanzelf voorbij in je timeline – en met maar 100 followees is die timeline makkelijk bij te houden)
  8. Beperk het aantal blogs in je rss-feed tot maximaal 10 (Het dwingt je om alleen dat te kiezen wat je écht boeiend vindt en dus leest)
  9. Meld je af voor elke nieuwsbrief die je in je mailbox krijgt (meestal bestaat er ook wel een blog, LinkedIn-groep of Twitter account voor – lees het nieuws daar)

Ervaringen en/of andere tips? Deel ze hier!

 

Yes, dat was duidelijke taal. Wil je meer in-your-face-inzichten?
Ik stuur je wekelijks een overzicht met alle blogposts.


 

Wil je meer blogposts lezen zoals deze?

Loading...

 

Patty Golsteijn

Patty Golsteijn. 29. Minimalist. Woont in New York. Bekend van Margriet, Cosmopolitan, Psychologie Magazine, NRC Weekend, Fabulous Mama en lifehacking.nl