cut the crap

1 augustus 2011

#Switch2011 | Week 28

Ben je nog niet (zo) bekend met het project Switch2011? Start hier.

Deze week gaan we eco en huishoudelijk: minimaliseer je was. Enkele tips en trucs:

 • Was alles op 30 graden. Ja, het wordt gewoon schoon.
 • Draag je kleding langer dan één dag (nee, ik heb het niet over ondergoed). Waarom zou je iets wassen als het niet vies is en er geen ‘vieze geurtjes’ aan zitten? Zeker broeken kunnen heel wat dagen mee.
 • Gebruik handdoeken meer dan één keer. Een handdoek gebruik je om jezelf mee af te drogen nádat je gedoucht hebt. Oftewel: de handdoek is nog steeds schoon, alleen nat. Waarom dan meteen wassen?
 • Maak volledig gebruik van de trommel. Ik ken mensen die één of enkele kledingstukken in de was doen, omdat ze vinden dat ze elke dag ‘moeten’ wassen. What a waste. (En als het dan toch moet, gebruik lekker ff een sopje ofzo.)

Zo. Deze blogpost had zo in de Libelle kunnen staan. Heb jij nog meer wastips? Voeg ze hieronder toe in de comments!

 

Elke donderdag crap cutten met mijn blogposts in je mailbox?
Je ontvangt ook mijn maandelijkse Patty Post.

Wil je meer blogposts lezen zoals deze?

Loading...

 
 • http://twitter.com/ikgaeco Lisette Heideveld

  Gebruik een eco-wasmiddel zoals Ecover of Klok! De was wordt er alleen maar zachter van, het is niet duurder dan A-merken en het wordt net zo schoon.

  En droog de was aan een lijn, niet in de droger, scheelt ook enorm!

  • http://pattygolsteijn.nl Patty Golsteijn

   Goede tips indeed! Scheelt overigens dat ik niet eens plek heb voor een droger…

 • Linda

  Een tip zodat je je kleding niet meer hoeft te strijken. Ik doe mijn kleding na het wassen even heel kort (+/- 10 min) in de droger (op mangeldroog en op lage temperatuur) zodat de meeste kreukels eruit zijn. Mijn shirtjes/ vestjes e.d. hang ik daarna aan een plastic kledinghanger. Deze hang ik aan de waslijn of droogrek.(aan de waslijn buiten zet ik voor de zekerheid wel even een knijper op de hanger zodat de hanger er niet vanaf kan waaien) Ik hoef sinds ik dit doe niet meer mijn shirtjes te strijken (een verademing) en mijn shirtjes blijven langer mooi (geen wasknijperplekken en geen shirts met uitgelubberde punten).

  Mocht je geen droger hebben dan blijven je shirts in ieder geval mooier door ze op een hanger te laten drogen.(geen wasknijperplekken en geen shirts met uitgelubberde punten).     

Patty Golsteijn

Patty Golsteijn. Minimalist. Woont in New York. Leert jou als zelfstandig professional hoe te kappen met alle crap in je werk en je leven.

GRATIS

BUSINESS BASICS TOOLKIT
Een ultragestructureerd overzicht van meer dan 60 templates en tools: alles wat je nodig hebt voor een supersoepele business.

Je ontvangt samen met meer dan 1200 andere abonnees ook mijn maandelijkse Patty Post.

z