cut the crap & kickstart your life

17 december 2011

Om te minimaliseren: de kast in de woonkamer

Het minimaliseren gaat verder en verder. Mijn kelder wordt leger en leger, van mijn garderobe blijft minder en minder over en ook mijn boekenkast die ooit bijna vol stond (die welbekende Expedit met 25 vakjes) is bijna overbodig. Kasten fascineren mij als ik bij anderen in huis ben (de kasten die in woonkamers staan). Hoe vaak ik niet denk: wat bewaar je daarin?

En echt, ga het eens na: wat bewaar je allemaal in jouw kast(en)? Hoeveel servies heb je eigenlijk nodig? (“Ja, maar dit is het goede servies, voor kerst!”) Hoeveel inpakpapier en alle frutsels die daarbij horen? Hoeveel kaarsen en kaarsenhouders? (Hoeveel ik er al niet weg heb gedaan…) Hoeveel decoratie? Hoeveel vazen ben je van plan ooit nog te gebruiken? Hoe groot moet je voorraad verjaardagskaarten e.d. zijn? Ga je nog zoveel post versturen in al die enveloppen? Wat ga je ooit nog doen in deze toekomstige digitale wereld met zoveel punaises, paperclips, elastiekjes, plakband, nietapparaten, etc.? Hoeveel ben je nog van plan ooit te schrijven met alle notitieboekjes, schriften, kladblokken, schrijfblokken, etc.?

Duik je kast eens in en sorteer alles wat erin zit. Hoeveel overvloed heb je? Wat heb je echt nodig? Geef of gooi weg wat je al lange tijd niet hebt aangeraakt en ook niet verwacht aan te raken in de komende tijd. En: stop met het kopen van nieuw spul! Je hebt al genoeg!

 

Yes, dat was duidelijke taal. Wil je meer in-your-face-inzichten?
Ik stuur je wekelijks een overzicht met alle blogposts.


 

Wil je meer blogposts lezen zoals deze?

Loading...

 

Patty Golsteijn

Patty Golsteijn. 29. Minimalist. Woont in New York. Bekend van Margriet, Cosmopolitan, Psychologie Magazine, NRC Weekend, Fabulous Mama en lifehacking.nl