minimalswitch.nl

Hoe gaat het met het aandeel van Snowflake?

In september van het vorige jaar vond een van de meest opwindende beursgangen van de afgelopen tijd plaats. Het softwarebedrijf Snowflake ging namelijk naar de beurs! De buzz rondom de eerste uitgifte van aandelen gonsde al enkele dagen rond in de wereld van de beleggers. Vandaar dat de waardering van de aandelen vlak voor de lancering verhoogd werd van 60 euro naar 100 euro. Desondanks schoot de waarde van het aandeel alsnog meteen omhoog toen er gekocht kon worden. De prijs verdubbelde (!) en steeg naar 200 euro per aandeel. Dit had meerdere oorzaken. Een daarvan was dat Warren Buffet had aangekondigd voor een half miljard dollar aan aandelen te kopen. Ook bleek de publieke belangstelling voor Snowflake veel groter dan verwacht. Uiteindelijk resulteerde dit in een record. Nooit eerder wist een bedrijf met de grootte van Snowflake in een dag tijd zijn waarde te verdubbelen!

Wat voor een bedrijf is Snowflake precies?

Bij insiders is Snowflake een bekende naam, maar de gemiddelde man op straat zal er nog nooit van hebben gehoord. Snowflake is een softwarebedrijf dat data analyseert en opslaat met behulp van artificial intelligence. Het leuke aan het bedrijf is dat het (hoewel het officieel een Amerikaans bedrijf is) een duidelijke Nederlandse signatuur heeft. Een van de oprichters is namelijk de Nederlandse computerwetenschapper Marcin Zukowski. Daarnaast staat het hoofdkantoor van Snowflake gewoon op onze eigen Hollandse Zuidas. Altijd fijn om te weten dat je het bedrijf waar je in wit investeren gewoon te bezoeken is op een vrije dag!

Hoeveel staat het aandeel van Snowflake?

hoeveel staat het aandeel van snowflake nu, zal een belangrijke vraag zijn die geinteresseerd beleggers op dit moment hebben. Is het slim om in te stappen als het aandeel al zover is gestegen? Momenteel lijkt de prijs zich te stabiliseren iets onder de 300 euro per aandeel. De toekomst lijkt er echter rooskleurig uit te zien. De economie trekt aan en het specialisme van Snowflake zal in de toekomst alleen nog maar belangrijker worden. Bovendien toont Berkshire Hathaway geloof in het bedrijf. Als belegger is het altijd fijn om te weten dat je in hetzelfde team zit als een grootmacht als Berkshire Hathaway. Er zijn echter ook critici die zeggen dat investeerders niet goed weten wat ze doen. Het zal een hoop tijd kosten voor Snowflake om de waarde van alle investeringen uberhaupt terug te verdienen. Snowflake is dus een interessante optie voor iedere belegger, maar garanties zijn er voor niemand.

Mobiele versie afsluiten