minimalswitch.nl

Optimaliseer de fleet management met het geofence

Heeft u een groot wagenpark met veel personeel en wagens, dan is natuurlijk een fleet management systeem ideale software om alle gegevens van de wagens op het wagenpark en daarbuiten in de gaten te houden. Niet alleen houd het in de gaten wanneer de wagens vertrekken, maar ook waar ze op dat moment rijden, of er ongevallen zijn en hoe laat ze op locatie aankomen.  Fleet management stelt logistieke managers in staat om alle gegevens van de auto’s bij te houden en kunnen hierdoor een optimale planning maken. Het logistieke proces wordt een stuk efficiënter en is eenvoudiger te regelen. Wilt u het fleet management nog meer optimaliseren? Door een geofence bij uw wagenpark kan alle activa van uw bedrijf nauwlettend in de gaten worden gehouden. 

Wat houdt een geofence in?

Waarbij de systemen voor fleet management een duidelijk overzicht bieden voor alle wagens en personeel die onderweg zijn, zorgt geofence juist voor een overzicht binnen uw wagenpark.  Wat houdt een geofence dan precies in? Geofence is een virtuele perimeter voor een geografisch gebied. Een geo-fence kan dynamisch wordenen gegenereerd, zoals een straal rond een bepaalde locatie aangegeven grenzen. Met andere woorden is het een virtuele afbakening of perimeter van een fysieke locatie. Zoals je met een echt hek de afscheiding maakt tussen een locatie of terrein en het gebied daaromheen, is dit ook mogelijk met een geofence. Maar met het geofence is het juist mogelijk om alle bewegingen binnen dit aangegeven terrein of gebied te monitoren. 

Voordelen van een geofence 

Bij een normaal hek heb je vaak standaard vormen aan te houden doordat een hek niet flexibel is. Het geofence komt in veel verschillende vormen voor. Van rond tot vierkant, tot een rechte lijn tussen twee verschillende punten. De grenzen of punten van een geofence worden met behulp van software die de gebruiker een ‘hek’ laat tekenen om het bepaalde gebied gezet. Hoe gebeurt dit? Op basis van een verzameling van lengte-en breedtegraden, of juist een straal van een cirkel om een centraal punt. Het voordeel van een geofence is dat alle activa van het bedrijf nauwlettend in de gaten kunnen worden gehouden.  Waarbij het fleet management systeem alles buiten de hekken goed in de gaten kan houden biedt dit meer bescherming voor diefstal en ander verdachte situaties op het terrein. Wanneer de vloot aanwezig is op het terrein wilt u dat dit beschermd wordt tegen diefstal. Wanneer iets of iemand het terrein betreed of een wagen ongewenst het terrein verlaat, krijgt u een melding op uw telefoon via de app binnen. Zo kunt u direct schakelen en mogelijk ongewenst gedrag of diefstal voorkomen. Geofence kan ook zorgen voor extra veiligheid. Wanneer er binnen uw terrein gevaarlijk gebied aanwezig is, kan rondom deze plek ook een geofence worden gemaakt. Zo voorkomt u dat personeel of anderen gevaar lopen. 

 

Mobiele versie afsluiten