minimalswitch.nl

Waarom fietsen zo gezond is voor mens en geest?

Herken je het als het regent en je zou met de fiets naar je werk gaan? Dat je je altijd toch nog bedenkt en liever met de bus of auto zou gaan? Puur omdat het regent en je niet nat wilt worden? Of puur omdat je eigenlijk in het begin al geen zin had om te gaan fietsen?

Ondanks dat fietsen heel erg gezond is, wordt het door Nederlanders nogal weinig gedaan. Dit komt doordat er veel mogelijkheden zijn om de fiets niet te pakken. Maar een fiets kopen is heel goed voor je? Wil je weten waarom een fiets kopen goed is voor zowel je lichamelijke en geestelijke gezondheid? Lees dan verder.

Lekker buiten; in de natuur

Een fiets kopen zorgt er soms voor dat je liever ergens naartoe gaat fietsen. Of het nu is naar je werk of naar je studie of naar de winkel. Wanneer je een fiets kopen gaat, zal je vaker de fiets nemen dan een ander vervoersmiddel. Echter is dit niet altijd zo. Wanneer het bijvoorbeeld regent of het is te koud, zal je sneller geneigd zijn om de auto of de bus naar je bestemming te pakken. Maar wanneer het lekker warm is of heel mooi weer zal je sneller geneigd zijn de fiets te pakken.

Een fiets kopen is dan heel goed voor je lichamelijke gezondheid. Een fiets zorgt er namelijk voor dat je buiten komt én dat je lichaam in beweging blijft. Ondanks dat het geen hele zware cardio is, zorgt een fiets er wel voor dat je een conditie blijft houden als je dit regelmatig doet.

Door de wind, door de regen

Wanneer je een fiets hebt, kun je vaak en snel lekker naar buiten gaat. Dat is goed voor je beweging, maar ook voor je geestelijke gesteldheid. De buitenlucht doet je vaak goed. Je kunt buiten lekker ontspannen en helemaal tot rust komen. Tijdens het fietsen zal je de wind in je haren voelen en kunnen genieten van de buitenlucht en het weer. Dit is goed voor je mentale gesteldheid. Je hebt namelijk het idee dat je leeft en kunt volledig tot rust komen in de natuur. Daarnaast kun je door middel van je fiets overal komen waar je je fijn en prettig voelt. Daarnaast ben je niet afhankelijk of je een auto hebt, een eind moet lopen of dat de bus nog rijdt. Je kunt met de fiets gaan en staan waar je wilt.

 

Mobiele versie afsluiten