minimalswitch.nl

Waarom het belangrijk is om goede schoenen te kopen

Als schoenenliefhebber heb ik het liefst zoveel mogelijk schoenen. Er was een tijd dat ik kwantiteit boven kwaliteit stelde en elke goedkoop paar dat ik kon vinden aanschafte. Tegenwoordig weet ik echter wel beter en begrijp ik hoe belangrijk het is om te investeren in goede kwaliteit schoenen. Hier zijn meerdere redenen voor. In deze blog leg ik uit waarom dit zo belangrijk is. 

Duurzaam

In mijn tijd dat ik zoveel mogelijk schoenen voor zo weinig mogelijk geld kocht, ben ik erachter gekomen dat dit niet de meest slimme manier is om met je geld om te gaan. Natuurlijk gaf ik per paar schoenen maar weinig geld uit, dus je zou denken dat dit erg goed was voor mijn portemonnee. Toch bleek dit niet helemaal waar te zijn, omdat ik deze goedkope schoenen vaak al na een paar jaar moest vervangen als ze alweer kapot gingen. Het is daarom veel meer financieel verantwoord om wat minder vaak te investeren in goede kwaliteit schoenen die een stukje duurder zijn. Deze gaan veel langer mee dan goedkope schoenen, waardoor dit op de lange termijn een voordelige keuze is. Bovendien is dit ook nog een een stuk duurzamer, omdat je niet elk half jaar weer een paar schoenen weg hoeft te gooien en minder vaak schoenen koopt die onder slechte arbeidsomstandigheden geproduceerd zijn. Het is dus beter voor je portemonnee en voor het milieu!

Goed voor je houding

Na jaren op goedkope schoenen te hebben gelopen, kwam ik terecht bij de podoloog. Mijn houding was heel slecht en hierdoor kreeg ik allerlei klachten aan mijn rug en andere delen van mijn lichaam. De schoenen bleken de grootste boosdoener te zijn. Betere kwaliteit schoenen zijn een stuk steviger dan goedkope schoenen, waardoor je lichaam een betere houding aanneemt. Na mijn afspraak bij de podoloog, besloot ik te investeren in mijn Mason Garments schoenen. Mason Garments heren en Mason Garments dames schoenen zijn van enorm goede kwaliteit en zijn gemaakt van heel stevig leer. Al snel merkte ik een groot verschil in mijn houding en had ik veel minder fysieke klachten. 

Betere steun voor je voeten

De laatste reden sluit aan bij het vorige argument dat betere kwaliteit schoenen beter zijn voor je lichaam. Dit geldt ook heel erg voor je voeten. Goedkope schoenen hebben vaak maar een erg dunne zool die niet goed meeveren tijdens het lopen. Dit kan allerlei lichamelijke klachten opleveren. Zo kun je last krijgen van je knieën of kun je hielspoor op lopen. Het is daarom enorm belangrijk dat je schoenen koopt die een goede zool hebben die je lichaam en je voeten ondersteunen tijdens het lopen. Misschien dat je hiervoor iets dieper in je portemonnee moet graaien, maar je lichaam zal je enorm dankbaar zijn.

Mobiele versie afsluiten