minimalswitch.nl

Zorg ervoor dat iedereen je verstaat!

Soms is het weleens lastig om iemand goed te verstaan. Wanneer je in een drukke ruimte staat waar veel ruis aanwezig is, is het soms lastig om iets te zeggen, en dat de ander het ook verstaat. In dit soort situaties met veel ruis is het logisch dat je elkaar niet verstaat, maar zijn er ook mensen die juist een slecht gehoor hebben. Zo kan het zo zijn dat iemand je niet hoort, omdat hij bijvoorbeeld gehoorschade heeft. Deze mensen dienen zich zeer geconcentreerd te focussen op wat je zegt. Om dit te verbeteren, zijn er gehoorapparaten. In dit blog vertellen we je er mee rover!

Wat zijn gehoorapparaten?

Gehoorapparaten, ook wel hoortoestellen genoemd, kunnen iemand met een slecht gehoor helpen om beter te horen. Het toestel zorgt ervoor dat de spraak verduidelijkt wordt, zodat iemand met een gehoorapparaat de gesprekspartner goed kan verstaan. Er zijn verschillende soorten gehoorapparaten, voor zowel in- als achter het oor. Bovendien is er een speciale variant, het LIHO-gehoorapparaat. Dit is een gehoorapparaat waarbij de luidspreker zich in het oor bevindt, terwijl de versterker zich achter het oor bevindt.

Functies van gehoorapparaten

Tijdens de uitvindingen van een gehoorapparaat, zat deze achter het oor. Later is er een gehoorapparaat ontwikkelt die men ook in het oor kan dragen. Tegenwoordig zijn gehoorapparaten kleine minicomputers, die de hersenen helpen met het opvangen van prikkels in het gehoor. Een modern gehoorapparaat beschikt over de mogelijkheid om ruis en achtergrondgeluiden weg te filteren. Hierdoor kun je je volledig focussen op hetgeen wat iemand zegt, zonder andere geluiden door het gesprek heen te horen. 

Een gehoorapparaat werkt op batterijen, waardoor het van belang is dat je over meerdere batterijen beschikt. Wanneer het toestel leeg is, kun je de batterij vervangen en de lege batterij opladen. Deze batterijen gehoorapparaat zijn in de winkel aan te schaffen, maar zijn ook online verkrijgbaar! Let hier wel goed op het feit dat er verschillende batterijen gehoorapparaat zijn. Zo zijn er verschillende types, merken en meer. Houd ej type nummer bij de hand, zodat je altijd over de juiste batterijen zult beschikken.

Kosten van een gehoorapparaat

Een groot voordeel van gehoorapparaten, is dat het veel vergoed kan worden door de verzekering. Wanneer je goed verzekerd bent, zal het gehoorapparaat voor zeker 75% vergoed worden. De prijs kan gemakkelijk berekend worden, waardoor je snel een apparaat kunt aanschaffen. Sla nu snel je slag, zodat je vanaf morgen al beter kunt horen. Belemmer jezelf niet langer, kies voor een gehoorapparaat!

Mobiele versie afsluiten