minimalswitch.nl

Voor de kleine keuzes in het leven

Thuis

De actuele hypotheekrente vind je op Hypotheekrente.nl

Wil je een hypotheek afsluiten of oversluiten? Dan zul je je zaken goed op orde moeten hebben. Je moet precies weten wat je iedere maand aan geld binnenkrijgt, hoeveel er weer uitgaat, hoeveel je spaart en hoeveel schulden je hebt. Ook moet je op de hoogte zijn van de inkomsten, spaargelden en schulden van je partner. Dit is niet het moment om voor verrassingen te komen te staan. Heb je al je persoonlijke financiën op orde? Dan wordt het tijd om de actuele hypotheekrente te controleren. Het moment waarop je een hypotheek af- of oversluit kan van grote invloed zijn op je financiën. Op Hypotheekrente.nl vind je hier heel veel informatie over.

De actuele hypotheekrente lijkt niet van belang te zijn

Het gaat immers maar om kleine percentages, maar tel je dat allemaal bij elkaar op, dan kan een klein percentage al een groot verschil maken. Het is dus wel zo verstandig om je niet alleen in te lezen over de actuele hypotheekrente, maar ook om een professional te consulteren over de actuele hypotheekrente en de rest van de terminologie. Je kunt je financiën nog zo goed op orde hebben, een klein verschilletje in de manier van berekenen kan een groot verschil maken. Dit kan er zelfs voor zorgen dat je de hypotheeklasten niet kunt betalen of dat je je huis moet gaan verkopen. En dat is natuurlijk het laatste dat je wilt!

Vraag informatie op maar hou rekening met verschillende zaken

Ga je informatie vragen bij je vrienden, familie en de buren over hoe zij hun hypotheek hebben afgesloten, dan heeft iedereen weer een ander verhaal. De een heeft veel spaargeld, de ander juist niks, de derde heeft ouders die meebetaald hebben om een hypotheek te kunnen krijgen. Iedere situatie is weer anders. Dit is belangrijk om in de gaten te houden. Geen twee situaties zijn hetzelfde en dus is het altijd het verstandigst om ook met een professional te gaan praten.

Kies de hypotheekvorm die bij je past

Zie je het huis waar je nu naartoe gaat als tijdelijke plek? Dan kun je wellicht een andere hypotheek afsluiten dan wanneer je je "forever home¨ wilt gaan kopen. Ook hier kan de hypotheekadviseur je over informeren. Het is niet altijd het verstandigst om te gaan voor de actuele hypotheekrente met de laagste rente, je moet verder kijken. De onafhankelijke hypotheekadviseur kan je daarbij helpen. HIj of zij weet precies welke hypotheek past bij jouw persoonlijke situatie.

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén