minimalswitch.nl

Voor de kleine keuzes in het leven

Algemeen

Waarom de fiets het vervoersmiddel van de toekomst is

Het is 2020, er is een hoop veranderd in de afgelopen paar jaar. Sterker nog, er is een hoop veranderd in dit jaar. Tijd dus om een kritische blik te werpen op onze eigen gewoonten en gebruiken. Zeker als je in de markt bent voor een nieuw vervoersmiddel. In deze blog vertel ik je waarom je voor een fiets moet kiezen, alle voordelen op een rijtje. Lees je mee?

De staat van de wereld

Het is duidelijk dat we goed voor onze wereld moeten zorgen. We zijn natuurlijk met veel mensen en de laatste tijd is de impact die we hebben goed zichtbaar, denk bijvoorbeeld maar aan het klimaat. Er zijn discussies gaande wat betreft auto’s en dergelijke voor impact daarop hebben maar één ding is zeker, met de fiets zit je goed! Geen hoge fabriekskosten, geen grote hoeveelheden materialen en geen brandstof nodig behalve je eigen energie. Alle kleine beetjes helpen om onze wereld gezond te houden en dit is een manier om een steentje bij te dragen.

Bewust bezig

Met een fiets kom je ook buiten en dat is goed voor je. De buitenlucht heeft in ieder seizoen een goed effect op ons gezondheid en gemoedstoestand, afgezien van zij met hooikoortsklachten natuurlijk. Daarnaast zorgt de fiets er ook voor dat we in beweging komen. Denk je: ik wil een elektrische fiets kopen. Dan word je extra vooruit gestuwd door de elektrische motor die hierin zit, met een gewone fiets zal je wat meer moeite moeten doen om dezelfde snelheden te behalen maar beweging houdt je lichaam ook soepel en maakt ons vaak, zeker op langere termijn, gelukkiger.

Geen onnodige kosten

Met een auto of het openbaar vervoer heeft last van extra kosten. Het openbaar vervoer in Nederland is zonder abonnement namelijk niet goedkoop maar dat zijn de abonnementen eigenlijk ook niet. En ook bij het hebben van een auto komen een hoop extra kosten, zelfs als je de auto amper gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan verzekeringen en wegenbelasting. Om nog maar te zwijgen over de initiële aankoopkosten en de brandstof die je iedere keer weer moet aanvullen, en het onderhoud komt daar ook nog een keer bovenop.

Wel, is het belangrijk om je goed te informeren voor je een fiets koopt, zeker als je deze voor dagelijks vervoer gebruikt naar werk, boodschappen en ga zo maar door. Bij de Fietsvoordeelshop.nl weet je dat je nooit te veel betaald en kwaliteit geleverd krijgt. Het is een investering in je vervoer maar ook in jezelf.

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén