minimalswitch.nl

Voor de kleine keuzes in het leven

Algemeen

Begin met het planten van mooie bloemen en planten

Misschien is het volgens sommige nog iets te voorbarig, maar als je het aan ons vraagt is het bijna tijd voor de switch naar de lente. De tijd om aan de slag te gaan in de tuin en mooie bloemen en planten een plekje te geven. Van omheiningen bedenkt met planten tot volle plantenbakken met de mooiste kleurrijke bloemen. Je mag in de lente lekker je gang en waar mogelijk de tuin helemaal veranderen en klaar maken om er lekker in te kunnen relaxen tijdens de warmere perioden die er aan komen. Heb jij de tijd om lekker de tuin in te gaan, lees dan dit blog en ga meteen lekker aan de slag.

Vervelendste klusjes eerst

Wie een mooie tuin wil hebben moet eerst de dingen die een mooie tuin lelijk kunnen maken, verwijderen. Onkruid wieden hoort nu eenmaal bij het werken in de tuin. Na het verwijderen van alle kleine plantjes die je niet in je tuin wil hebben kun je pas gaan beginnen met het planten van de bloemen en planten die je wel graag in de tuin wil hebben. Zie het maar zo, als je dit even regelt heb je het vervelendste klusje maar gehad en kun je verder met het echte en leuke werk. Juist nu het nog een beetje aan de frisse kant is, is het slim om eerst te beginnen met wieden van onkruid.

Beginnen met shoppen

Zodra je begint met shoppen zal je er waarschijnlijk snel in zitten. Keuzes maken kan op zo een moment moeilijk worden, maar helaas passen niet alle bloemen en planten tegelijk in je tuin. Om ruimte te besparen is het mooi en slim om voor clematis en klimplanten te gaan. Deze planten kun je aan wanden zetten. Vergeet naast de bloemen en planten niet om ook genoeg zakken met aarde in huis te halen. Het zou zonde zijn als je niet genoeg aarde blijkt te hebben als je al lekker bezig bent.

Laat niemand je weerhouden

Er zullen vast genoeg mensen zijn die je gaan vertellen dat je te vroeg aan de slag gaat. Laat je echter niet tegenhouden en begin gewoon met het planten van de mooiste bloemen en planten. Als je eerst begint met het wieden van onkruid gaat er al wat tijd overheen en kun je jouw clematis planten in alle rust een plekje geven in jouw tuin. De komst van de lente mag namelijk gevierd worden (óók als het nog niet echt lente is).

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén