minimalswitch.nl

Voor de kleine keuzes in het leven

Werk

Een nieuw huis inrichten? Lees deze handige tips

Eindelijk is het dan zo ver. Je eerste huur- of koopwoning helemaal van jou. Sommige mensen moeten jaren wachten op het krijgen van een woning. Het is dan ook een fantastisch moment wanneer je de sleutels overhandigd krijgt en kan beginnen met klussen in je huis voordat je het gaat inrichten. Maar hoe kies je een bepaalde stijl die bij jouw past? Waar plaats je de bank en waar zet je die ene leuke kast die je bent tegengekomen? Het blijft een uitdaging maar is wel ontzettend leuk om te doen. Om jou een handje op weg te helpen hebben wij deze handige woontips voor jou genoteerd zodat je met een plan aan de slag kunt met het inrichten van jouw nieuwe woning. 

Maak een kleurenlijst

Contrast en matchende kleuren zijn belangrijk voor het inrichten van je woning. Welke kleur past bij welk meubelstuk. Je wil tenslotte niet dat je kleuren gaan vloeken met elkaar. Noteer daarom eerst de kleuren waarvan je houdt. Zodra je de kleuren hebt uitgekozen is het tijd om te kiezen welke kleur je waar wilt. Bedenk welke ruimte je waarvoor wil gebruiken en kies een passende kleur. De volgende stap is dan de meubels en vloer uitkiezen die bij deze kleur past. 

Een matchende vloer is belangrijk

De kleur die je op je muur schildert is net zo overheersend als de kleur van je vloer. Je vloer bedekt namelijk een groot oppervlak van je woning en geeft je woning uitstraling. Zo kun je voor een warme kleur laminaat kiezen. Deze kleur moet dan natuurlijk wel matchen met je muren. Kies daarom verstandig welke kleur vloer je neemt. Naast de kleur van je vloer is het materiaal ook heel belangrijk. Een houten vloer vergt namelijk veel meer onderhoud dan een vloer gemaakt van PVC. Daarom moet je goed nadenken over wat je wil. Vind je het een lastige keuze? Laat je dan adviseren door een specialist. 

Maak een moodboard met stijlen

Misschien ga je samenwonen of wellicht in je eentje. Het is daarom een goed idee om jouw wensen en die van je eventuele huisgenoot in kaart te brengen. Een handig middel om dat te doen is door een moodboard te maken. Zoek verschillende meubels en stijlen op internet of ga langs in een woonwinkel. Maak vooral foto’s en noteer de dingen die je leuk vindt. Maak vervolgens een moodboard met al je ideeën en deel deze met elkaar. Kijk welke stijlen overeenkomen en maak daarna een gezamenlijk moodboard die bij jullie stijl past. Zo wordt een stuk makkelijk om meubels uit te zoeken. Owja, en vergeet natuurlijk niet je kleurenlijst er naast te leggen om de juiste meubels in bijpassende kleuren te kiezen. Zo kun je een mooie verzameling creëren en dan wordt het daarna alleen nog maar uitzoeken. Succes met je inrichting!

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén