minimalswitch.nl

Voor de kleine keuzes in het leven

Werk

Cursus vertrouwenspersoon onderwijs

cursus vertrouwenspersoon onderwijs

Cursus vertrouwenspersoon onderwijs voor een helpende hand

Op elke school zijn er weleens problemen (zeg eigenlijk maar vaak). Het is vooral in het onderwijs erg belangrijk dat er iemand is die de problemen en conflicten kan proberen te verhelpen. Een cursus vertrouwenspersoon onderwijs is erg belangrijk.  Het is voor iedereen een fijn gevoel als er iemand waar je in geval van een conflict op af kunt stappen. Werk jij in het onderwijs en zou je ook graag een cursus vertrouwenspersoon onderwijs volgen? Hier lees je alles over de cursus vertrouwenspersoon onderwijs. De cursussen zijn makkelijk te combineren met je baan en zijn praktijkgericht.

Cursus vertrouwenspersoon onderwijs volgen

Lijkt het je een goed idee om zelf een cursus vertrouwenspersoon onderwijs te gaan beginnen? Dat is een hele goede keuze. Vooral als je in het onderwijs werkt, weet je dat niet altijd alles over rozen gaat. De cursus vertrouwenspersoon onderwijs is door de korte duur makkelijk naast je baan te doen. Elke cursus vertrouwenspersoon onderwijs duurt gemiddeld zo een drie dagen. Na deze dagen ben je een gecertificeerde vertrouwenspersoon. Tijdens de cursus word je aangeleerd hoe je het beste kunt optreden tijdens conflicten op je werk. Je weet beter hoe je kunt bemiddelen bij ruzies en hoe je op een passieve manier problemen kunt verhelpen. Problemen voorkomen is moeilijk. De conflicten die er spelen oplossen is makkelijk te doen met en cursus vertrouwenspersoon  onderwijs.

Cursus vertrouwenspersoon onderwijs, instellingen en  bedrijven

Behalve een cursus vertrouwenspersoon onderwijs zijn er nog veel meer cursussen. In principe is het dezelfde cursus, want in alle gevallen gaat het om het bemiddelen bij conflicten op de werkvloer. Als vertrouwenspersoon ben je de aangewezen persoon bij het oplossen van problemen. Alle collega’s etc. komen bij jou met hun problemen. Omdat er niet alleen in het onderwijs nare ervaringen voorkomen, kun je in elke branche wel een cursus tot vertrouwenspersoon volgen. Werk je ergens anders dan kun je voor op jouw werk ook optreden als vertrouwenspersoon. Een cursus tot vertrouwenspersoon  is er ook voor de zorg en vele andere branches.

Wil jij altijd alles oplossen?

Als je iemand bent die graag dingen oplost en opstaat om ruzies te stoppen dan ben je ideaal als vertrouwenspersoon. Je luistert naar een ieders problemen en probeert hier vervolgens iets mee te doen. Je kunt bemiddelen bij ruzies en optreden bij verschillende conflicten. Tijdens de cursus wordt er ook op een praktijkgerichte manier geoefend met veelvoorkomende situaties. Zo ben je optimaal voorbereid en heb je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt. Na de cursus krijg je een certificaat en kun je officieel de vertrouwenspersoon zijn op jouw werk. Je bent dan niet meer te missen en zal altijd kunnen ingrijpen als dat nodig is.

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén