minimalswitch.nl

Voor de kleine keuzes in het leven

Werk

Nederlandse Vlag alles wat je wilt weten.

Nederlandse vlag

Je komt hem vaak tegen: De Nederlandse vlag. Niet alleen bij Koningsdag, dodenherdenking en Prinsjesdag. Maar ook steeds vaker bij minder officiƫle gelegenheden. Zo is het gebruikelijk dat de vlag wordt uitgehangen wanneer iemand slaagt voor zijn/haar eindexamen. Ook wordt de vlag veel gebruikt bij verschillende sportevenementen.

De Nederlandse vlag, hoe heurt het?

Officieel gezien mag de Nederlandse vlag alleen tussen zonsopgang en zonsondergang gehesen worden. Op dodenherdenking dient de vlag eerst helemaal gehesen worden om vervolgens halfstok geplaatst worden. De Nederlandse vlag dient in in dit proces langzaam het midden van de vlaggenmast te bereiken. Mocht de vlag neergehaald worden dan dient deze ook weer zeer langzaam gehesen te worden om vervolgens helemaal neergehaald te worden. De vlag mag nimmer de grond raken.

Nederlandse Vlag, de geschiedenis.

Wat niet veel mensen weten is dat de eerste/bovenste baan van de Nederlandse vlag oorspronkelijk oranje was. Tegenwoordig is deze baan Rood. De oranje wimpel boven op de vlag is een aandenken aan de oude tijd. De oranje wimpel symboliseert de verbondenheid met het Nederlandse koningshuis. Door deze wimpel is de Nederlandse vlag de enige vlag ter wereld die weleens veranderd wordt.
De vlag symboliseert eenheid en onafhankelijkheid van het Koninkrijk der Nederlanden. De vlag wordt gekenmerkt door rood, wit en blauw. Overal waar de vlag getoond wordt dient deze een prominente plaats te hebben. De vlag wordt zowel als civiele-, dienst- en oorlogsvlag gebruikt. Daarnaast wordt er ter zee en te land geen onderscheid gemaakt in de kleuren van de Nederlandse vlag.

Waar kan ik een mooie vlag Nederlandse vlag bestellen?

Vlaggenclub.nl biedt veel soorten Nederlands vlaggen. Zo bieden wij zwaaivlaggen, tafelvlaggen en reguliere Nederlandse vlaggen aan welke bevestigd dienen te worden aan een vlaggenmast. De vlag die u bij ons koopt heeft niet altijd de beste kwaliteit ook de prijs is zeer voordelig. Vlaggenclub.nl is de specialist in vlaggen en heeft als specialisme Nederlandse vlaggen. U krijgt altijd de kwaliteit en afmeting die u wenst voor de meest voordelige prijs. Als u vragen heeft over een vlag dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Dit kan via email of via ons contactformulier.

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén