minimalswitch.nl

Voor de kleine keuzes in het leven

Werk

Een kantoortje maken in je eigen huis

Werk jij af en toe een dagje thuis? Of ben je vaak nog na werktijden of in het weekend aan het werk? Hoogstwaarschijnlijk doe je dit dan op de bank, aan de eettafel of in je bed. Dit is allesbehalve effectief. Als dit op jou van toepassing is, is het hoog tijd dat je een kantoortje inricht in je eigen huis. Dit moet een ruimte worden waar je comfortabel en effectief kan werken. In deze blog vertel ik jou hoe je dit doet. 

Een rustige omgeving

Een grote reden waarom je thuis vaak minder geconcentreerd werkt, is door alle spullen om je heen. Je raakt al snel afgeleid van alle troepjes in je huis. Daarom is het belangrijk dat je je kantoor zo netjes en schoon mogelijk houdt. Doe eerst een grote schoonmaak voordat je de kamer inricht als kantoor. Heb je veel troepjes die je wel graag bij de hand houdt? Koop dan een aantal handige kastjes hiervoor. Zo blijft je omgeving rustig en zorgt een leeg bureau voor een goed en netjes werkoppervlak. Natuurlijk kun je wel een aantal dingen op je bureau laten staan, maar hou dit minimaal. 

Comfortabele meubels

Het belangrijkste van een kantoor is dat je er comfortabel kan werken. Dit betekent dat je urenlang achter je bureau moet kunnen zitten zonder dat je houten billen of een pijnlijke rug krijgt. Daarom is het belangrijk dat je de meubels voor in het kantoor met zorg uitkiest. Voor een bureau is het belangrijk dat het de goede hoogte heeft. Als je heel lang bent, zul je daarom moeten zoeken naar een iets hoger bureau. Naast een goed bureau, is een goede stoel essentieel. Pleeg een bezoekje aan de Ikea en zoek tussen alle bureaustoelen naar eentje waarop jij wel de hele dag zou kunnen zitten. Onderschat het belang van goede meubels niet, want een juiste zithouding is enorm belangrijk.

Inspiratie

Als je thuis werkt, heb je soms net iets meer motivatie nodig. De verleiding om te verplaatsen naar de bank en de tv aan te zetten is namelijk erg groot. Daarom is het goed om in je kantoor wat dingen neer te zetten of op te hangen die je inspiratie geven. Denk bijvoorbeeld aan posters met inspirerende quotes. Zelf heb ik een ‘visionboard’ gemaakt en opgehangen in mijn kantoor. Dit is een bord met allemaal plaatjes van mijn wensen en doelen in het leven. Dit inspireert mij weer elke keer als ik ernaar kijk om even extra hard te werken. 

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén