minimalswitch.nl

Voor de kleine keuzes in het leven

Werk

HDMI kabel voor thuis en voor op het werk

hdmi kabel

hdmi kabel

Een HDMI kabel is een kabel die het mogelijk maakt om een videosignaal van een apparaat naar een apparaat te sturen. Zowel in het kantoorleven als in het huisleven wordt de HDMI kabel regelmatig gebruikt. In deze blog zal ik uitleggen wat de verschillende motivaties zijn achter het gebruik van de HDMI kabel zowel privé als zakelijk. Op deze manier wil ik uw inzicht verhogen zodat u beter kan beslissen of u wel of niet een dergelijke kabel wilt kopen. Daarnaast zal ik ook de nodige informatie geven over hoe de kabel precies werkt en welke apparaten erop aangesloten kunnen worden.

HDMI kabel kopen: de redenen

Wat motiveert men om een HDMI kabel aan te schaffen. De belangrijkste reden voor dit is dat de HDMI kabel in veruit de meeste producten terugkomt. De kans dat iemand de kabel op een gegeven moment nodig heeft wordt vergroot. Denk maar

eens aan uw tv die met uw horizon box verbonden moet worden. De HDMI kabel is in veel gevallen dus pure noodzaak maar hoe zit dat op het werk? Bij bedrijven is dit niet veel anders. De belangrijkste reden hiervoor is dat geen bedrijf meer geheel zonder computer kan. Om een computer vervolgens te verbinden met een beeldscherm is dan weer de HDMI kabel nodig. Kortom, deze kabel komt overal in de samenleving terug. De reden dat Tech bedrijven gebruikmaken van deze kabel is omdat het een kwalitatief goed kabeltje is met een gevestigde naam. Het succes van de kabel heeft te maken met het feit dat op het moment van uitkomst simpelweg de beste kabel was. Dit was op zich nog niet zo een uitdaging maar hoe deze kabel is uitgebouwd tot de kabel dat het nu is brengt meer interesse mee. Zeker met de meest recente stap naar 4k resolutie is deze kabel een echt blijvertje.

Hoe werkt de kabel?

De HDMI kabel stuurt een videosignaal van het ene punt naar het andere punt van de kabel. Dit weten we. Maar hoe ziet dat er van binnen uit? Het eerste wat belangrijk is om te weten is dat de HDMI kabel gebruikmaakt van een analoog signaal. Dit is een groot voordeel ten opzichte van het vaak ruisende signaal van een analoge kabel. Een ander groot voordeel van deze kabel is dat het behalve beeld ook geluid meestuurt. Het is dus niet nodig om daar een aparte kabel voor te kopen.

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén