minimalswitch.nl

Voor de kleine keuzes in het leven

Vrije Tijd

Rondreis Indonesië: doen of niet?

Rondreis Indonesië

Ja, doen natuurlijk! Als je eens een echt bijzondere reis wilt maken, dan mag een rondreis Indonesië niet op je wensenlijstje ontbreken. Indonesië is een land dat verdeeld is over ontelbaar veel eilanden. Sommige groot en andere klein. Sommige druk bewoond en andere onbewoond. Je kunt tijdens je rondreis Indonesië van alles zien en ontdekken. Je kunt kiezen voor een rondreis met een backpack, maar je kunt het natuurlijk ook een stuk luxer aanpakken. Dat is volledig afhankelijk van jouw favoriete manier van reizen en natuurlijk van je budget. Het is sowieso de moeite waard om eens goed naar de verschillende opties te kijken. Dan weet je ook precies waar je voor aan het sparen bent.

Een rondreis Indonesië is meer dan een beetje eilandhoppen

Dat eilandhoppen (met de boot of een klein vliegtuigje) van eiland naar eiland, dat is eigenlijk alleen leuk als er niet zoveel te doen is op de verschillende eilanden. Dagje hier, twee dagen daar. Nou, ik kan je nu al vertellen: daar kom je tijdens je rondreis Indonesië niet aan toe. Alle eilanden zijn schitterend en totaal verschillend van elkaar. Je kunt met gemak een hele vakantie op één eiland doorbrengen. Maar dan is het geen rondreis meer. Dus kies een paar eilanden uit die je echt wilt zien en beleven en laat de andere eilanden voor wat ze zijn. Er zijn zoveel eilanden, je kunt ze toch nooit allemaal gaan bekijken.

Kies een paar eilanden en boek je reis

Het is altijd goed om te starten in Jakarta, de hoofdstad van Indonesië. Je krijgt dan direct een idee van de sfeer van het land, al zal het in andere plaatsen gerust een stuk minder druk zijn. Verblijf in de mooiste hotels en geniet van de sfeer, de omgeving en het eten. Maar vergeet ook niet om af en toe iets te eten bij een straatstalletje. Die zien er misschien niet al te smakelijk uit, in onze Westerse ogen, maar het eten is er vaak heerlijk. En natuurlijk heel bijzonder.
Rondreis Indonesië

Een rondreis met kinderen?

Ja! Doen! Je kinderen zullen de tijd van hun leven hebben en hun ogen uit kijken. Het is wel handig als je kinderen de luiers zijn ontgroeid en interesse hebben in andere culturen. Kinderen zullen ook genieten van de vele baaien en lagunes. Ze zullen er van genieten én ze hebben daarna op school weer het een en ander te vertellen.

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén