minimalswitch.nl

Voor de kleine keuzes in het leven

Vrije Tijd

Tips om je tuin zo comfortabel mogelijk te maken

Het hebben van een tuin zien sommige mensen als een luxe. Bij de meeste woningen zit er wel een tuin, maar deze hoeft natuurlijk niet groot te zijn. Met een kleine tuin heb je dan vaak ook zelf niet de keuze wat je er allemaal in kwijt wilt. Dat is afhankelijk van de grootte van de tuin en daarom moet je soms kiezen. Mensen die in een appartement wonen hebben uiteraard helemaal geen tuin. En dan zijn er nog mensen die een grote tuin hebben en zelf kunnen kiezen wat waar gaat staan. Wij geven je vandaag wat tips voor meubels die onmisbaar zijn in een tuin en hoe je je tuin zo comfortabel mogelijk maakt. Ook handig voor de mensen met een minder grote tuin!

Groen

Het eerste waar je waarschijnlijk aan denkt bij een tuin, is het groen. Gras, bloemen en planten zijn onmisbaar in een tuin en zorgen ook voor een gezellige sfeer. Daarom zal je eerst moeten kijken naar de oppervlakte van je tuin en hoeveel je van deze oppervlakte wilt opofferen aan gras, bloemen en planten. Als je een kleinere tuin hebt zal je ervoor moeten kiezen om dit minder te doen, als je bijvoorbeeld nog meubels kwijt wilt in je tuin. Als je een grotere tuin hebt is het makkelijker om deze verdeling te maken. Wij zullen je in ieder geval altijd aanraden om een deel op te offeren aan het groen. Want hoe belangrijk zijn de bloemen en de planten!

Meubels

Als je weet hoe veel oppervlakte je gaat opvullen met groen, kan je kijken naar wat er overblijft en kan je dit opvullen met meubels. Denk een loungesets, een eettafel, stoelen, ga zo maar door. Een loungebank buiten is ontzettend lekker in de zomer. Zorg voor de juiste kussens en chillen maar. Je ziet de welbekende loungesets tegenwoordig ook in elke tuin en dat is niet zomaar natuurlijk. En hoe lekker is het om in de zomer buiten te barbecuen en te kunnen eten aan jullie grote buitentafel! Dit zijn overwegingen die je moet nemen.

Accessoires

Ook accessoires zijn leuk om te hebben in je tuin. Dit zorgt weer voor een bepaalde sfeer en gezelligheid. Je kan het je zo gek nog niet bedenken. Je kunt ervoor kiezen om een buitenschilderij aan te schaffen of om uit te pakken met de kaarsenhouders en de buitenbeeldjes. Dit is een persoonlijke kwestie en je moet ook vooral aan schaffen wat jij mooi vindt!

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén