minimalswitch.nl

Voor de kleine keuzes in het leven

Vrije Tijd

Voetbal wedden begint hier

Wedstrijd voorspellingen zijn niets nieuws. Door de eeuwen heen werden er vele weddenschappen gelegd op de win. De oude Grieken deden dit al bij hun Olympische Spelen en de Romeinen legden hun weddenschappen op de beroemde gevechten tussen de gladiatoren. Het geeft een enorme kick als je gelijk blijkt te hebben. Bovendien kun je je echt verdiepen in de winstkans en hierover speculeren met anderen.

Door de jaren heen is er nogal wat ophef geweest over de legalisering van het wedden op sportwedstrijden. Er kwam namelijk nogal eens criminaliteit bij kijken en het blijft een manier van gokken. De legalisering was dus noodzakelijk om het wedden op sportwedstrijden toegankelijk en eerlijk te houden.

Binnen het voetbal is de toto, afgeleid van ‘totalisator’, een belangrijk onderdeel van het wedden. Het was een geautomatiseerd systeem waarmee de uitbetalingen van de uitslagen worden berekend. Met het opkomen van het professionele voetbal in Nederland is de toto eigenlijk opgekomen.

Inmiddels is het wedden op de sportwedstrijden iets wat je online kunt doen, en daarmee is de weddenschap wereld ook een stuk groter geworden. Je kunt als particulier gemakkelijk deelnemen aan de grootste weddenschappen via een zogeheten bookmaker.

Wedden via een bookmaker

Een bookmaker, ook wel wedkantoor of bookie genoemd, is een bedrijf dat weddenschappen faciliteert op sportwedstrijden. Je kunt dan geld inzetten op de weddenschap en als je wint dan verdien je hier een leuk bedrag mee. Het ligt er aan hoeveel dit is omdat het afhankelijk is van een quotering en die bepaald de bookmaker. Wedstrijd voorspellingen worden dan via de bookmakers gedeeld. Er zijn verschillende bookmakers die allen ook een eigen community hebben. Het is dus een persoonlijke keuze bij welke bookmaker jij aansluit.

Hoe kies je een bookmaker?

Maar hoe kies je nu een bookmaker? Stel jezelf dat eerst enkele vragen over je doelen en wat je belangrijk vind bij het wedden. Ga je voor de hoogste winst? Wil je graag veel contact met andere wedders via de bookmaker? Heb je zelf misschien specifieke kennis die je zou willen delen? Dit zijn allemaal zaken die je beslissing over bookmakers Nederland kunnen beïnvloeden.

Nou zijn er gelukkig manieren om een bookmaker te leren kennen zonder gelijk vast te zitten. Je kunt vaak een gratis account aanmaken om dan te kijken hoe de community is en welke mogelijkheden er allemaal zijn met een account. Kijk wel altijd goed naar de voorwaarden over betaalmogelijkheden en bonussen bijvoorbeeld.

Bovendien kun je een goede vergelijking maken door reviews te lezen over bookmakers. Vele gebruikers van een bepaalde bookmaker laten weten wat hun ervaring is en hier kun je al veel uit opmaken. Zo weet je dat je een betrouwbare bookmaker hebt wanneer je jouw wedkunsten gaan laten zien!

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén