minimalswitch.nl

Voor de kleine keuzes in het leven

Werk

Waar maak jij jouw verslagen en notities in als student?

Als student maak je natuurlijk veel verslagen en notities tijdens jouw school tijd. En dat is ook nodig natuurlijk, maar dan is het ook nodig dat je een goed programma op jouw laptop hebt staan om hierin te werken. Want niets is zo vervelend dan de notities met de hand te schrijven terwijl de docent telkens super snel door gaat naar de volgende slide en je het met schrijven niet bij kan houden. Typen gaat dan altijd net iets sneller en dat is natuurlijk veel fijner. Maar wanneer je een programma gebruikt die niet fijn werkt, of gewoon totaal niet mee werkt dan is dat natuurlijk erg lastig. 

Maar wat is nu goed te gebruiken?

Wanneer je alleen verslagen moet maken is het niet erg dat het geen super groot programma is, maar je moet natuurlijk ook kijken wat er goed werkt bij jouw laptop. Want heb je een macbook dan staan daar natuurlijk andere programma’s op dan wanneer je natuurlijk een windows computer hebt. Maar dat is niet erg, want we weten allemaal dat je windows 10 home ook gewoon kan installeren op jouw macbook. En we weten allemaal te werken met windows. Je bent er eigenlijk mee opgegroeid natuurlijk. 

Jouw verslagen moeten natuurlijk wel goed zijn

Want wanneer je een verslag, paper of een essay moet inleveren dan wil je natuurlijk wel dat ze goed zijn. En bij Windows 10 heb je natuurlijk een goede spellingscontrole die jou kan helpen bij het controleren hierop. En je kan natuurlijk jouw verslagen ook netjes vormgeven hierbij. Dat is natuurlijk ook een optie die je goed moet overwegen. Want buiten dat jouw verslag goed moet kloppen en de juiste inhoud moet bevatten, is het ook voor de lezer wel fijn wanneer jouw verslag er ook aantrekkelijk uit ziet. Dat leest toch een beetje fijner.

Natuurlijk heb je ook nog ontwerp programma’s, zoiets als InDesign, waar jij jouw verslagen natuurlijk in kan vormgeven. Maar dat is de laatste zorg, want je moet eerst de tekst kloppend hebben. Maar dan is dit een zorg voor later. Maar altijd wel iets om te overwegen, vooral wanneer je er mee kan werken. Dan zeggen we er wel gelijk bij dat wanneer je een Macbook hebt deze programma’s hier beter op werken dan een gewone windows. Omdat natuurlijk een macbook hiervoor gemaakt is, maar geen zorgen, een windows kan dit programma ook dragen alleen gaat het allemaal net een seconde langzamer.

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén